Leden-informatie

Het Sweelinckorkest is naast een zeer muzikale vereniging ook erg gezellig! Sweelinck heeft allerlei leuke commissies die dit mogelijk maken, namelijk:

De programmacommissie (ProCo): Dit is een commissie die alle programma’s die het Sweelinckorkest gaat uitvoeren bedenkt. Hierbij letten ze erop dat de werken goed bij elkaar aansluiten, het orkest het nog niet eerder gespeeld heeft en dan het niet net door een ander studentenorkest uit de omgeving gespeeld is. Het programma wordt samen met de andere commissieleden, de dirigent Konradin en de concertmeester Julia Bedner bedacht. De voorzitter is Gijs Linn (klarinet). Andere commissieleden zijn momenteel: Daan Stobbelaar (cello) en David de Goede (tuba). Het liefst zit er een vertegenwoordiger van elke instrumentengroep in de ProCo, dus speel je een instrument dat er nog niet inzit en lijkt het je leuk om hierover na te denken, laat het weten! En ook als jouw instrumentengroep al wel vertegenwoordigd is, maar je denkt toch een toevoeging te zijn voor deze commissie is dat natuurlijk ook helemaal oké!

Sweelinck-Kamer-Muziek-Avond-Commissie (SKMAC): Deze commissie organiseert in het voorjaar een SKMA op een mooie locatie in Amsterdam. Dit is een bijzondere avond met voor iedereen een drankje of zelfs een luxe diner. Tijdens deze avond is er de mogelijkheid voor orkestleden om in ensembles voor elkaar kunnen spelen. Dit zijn mooie, soms grappige en verrassende voordrachten. Deze commissie heeft op dit moment helaas nog geen leden, dus ben jij dol op kamermuziek maken en een luxe diner organiseren, neem het voortouw en sleep iedereen mee. Want als jij een leuk idee hebt, zijn er altijd andere leden die hierbij willen helpen.

Feestcommissie (FeCo): De feestcommissie zorgt voor bijzondere themafeesten tijdens de repetitie weekenden. Daarnaast organiseren ze evenementen als een winter gala, de Versch Vleesch Borrel voor alle nieuwe leden en een boottocht over de Amsterdamse grachten op koningsdag. De voorzitter van deze commissie is Madelief Binnerts (viool). Verder bestaat deze commissie uit: Mirre Valks (viool), Camilla Dongelmans (viool) en Beer Meester (viool). Dit is niet alleen een commissie voor violisten, alhoewel dat wel zo lijkt, maar lijkt het je leuk om feesten te organiseren, kom er vooral bij!

Redactie PerSwee (PerSwee): De PerSwee maakt een Sweelinck roddelblad, het is een onafhankelijk orkestblad van het Sweelinckorkest. Ongeveer tweemaal per jaar verschijnt een editie van dit tijdschrift vol roddels en verhalen die soms een kern van waarheid bevatten. De PerSwee-redactie bestaat op dit moment uit David de Goede (tuba), Jeroen Dijkmans (viool), Laurens Haverkate (bastrombone), Sander Beens (trompet), Liska Scheffers (viool), Niek Bollemeijer (trombone) en Julia van Veen (viool). Dus ben jij dol op roddelen of schrijven of allebei, dan is deze commissie perfect voor jou.

Buitenlandcommissie (BuCo): Deze tijdelijke commissie organiseert de buitenland tournees die het Sweelinckorkest om het jaar maakt. Dit jaar plant de BuCo de (lustrum)tournee voor komende zomer naar een naar een nog onbekende locatie. De BuCo wordt geleid door voorzitter Isabel Pieterse (viool), vice-voorzitter Jonas Niesten (hobo), secretaris Adam Luttmer (fagot), penningmeester Fleur Overbeek (viool), acquisiteur Mischa Niemel (contrabas) en persvoorlichter Mirre Valks (viool). Deze commissie zit helaas al vol, maar niet getreurd, over twee jaar is er weer een nieuwe BuCo voor een nieuwe tournee. Daarnaast zijn creatieve ideeën altijd welkom.

Lustrumcommissie (LuCo): Tijdelijke commissie die wordt opgezet voor een lustrumjaar met als doel het bestuur ondersteunen om het lustrum project extra bijzonder te maken. Deze commissie organiseert dan feesten, concerten, oud-ledendagen en allerlei andere leuke activiteiten. Ook mogen zij een waardig aandenken voor de leden ontwerpen om het lustrum tastbaar en onvergetelijk te maken. Eind van de zomer is de Lustrumcommissie (LuCo) opgericht, ter voorbereiding van ons 29ste lustrum. In 2023 bestaat het Sweelinckorkest 145 jaar en dit verdient natuurlijk een waardig feest. De LuCo wordt geleid door voorzitter Emilia Caron (cello). Verder nemen in deze commissie plaats Donna Mollé (viool), Eline Overbeek (viool) en Yannai de Keizer (contrabas). Lijkt het je leuk om mee te helpen met het organiseren van fantastische lustrum feesten en concerten, laat het dan vooral weten!

Educatiecommissie (EduCo): Dit is een startende commissie die concerten of samenwerkingen gaat organiseren met kinderen, goede doelen etc. Al meerdere malen is geprobeerd de EduCo op te zetten met als doel om kinderen en scholieren te enthousiasmeren voor (klassieke) muziek. Hoewel dit tot nu toe nog niet veel vruchten heeft afgeworpen hopen we dit jaar onder het toezicht van Mia Lodder (viool) deze commissie nieuw leven in te blazen en te kijken of we waardevolle samenwerkingen kunnen aangaan om muziek te maken voor de jeugd. Dus als je leuke ideeën hebt om deze commissie een fantastisch succes te maken, laat het vooral weten!

Interorkestrale galacommissie: Deze commissie organiseert samen met leden uit het VU en het USC een interorkestraal gala. Het laatste interorkestrale gala dateert alweer uit voorjaar 2018 maar er gaan geruchten rond dat de volgende editie niet lang meer op zich zal laten wachten. Samen met twee orkestleden uit het VU-Orkest en twee orkestleden uit het USConcert zal Emma Stam (viool) namens het Sweelinckorkest een prachtig feest voor de studentenorkest-wereld neerzetten. Ook Sweelinck zou graag vertegenwoordigd worden door twee leden, dus lijkt dit je leuk, laat dit vooral weten! 

Borrelcommissie (BoCo): Deze commissie is in het leven geroepen om leden te stimuleren naar de borrels te gaan en buiten de repetities om deel te nemen aan andere sociale activiteiten. Dit wordt gedaan door themaborrels te organiseren of floenkiebaltournooien te houden, met groot succes. Deze commissie is belangrijk voor de sociale banden in het orkest en is een mooie toevoeging aan de commissies die Sweelinck rijk is. De BoCo bestaat nu uit voorzitter Rosa Vahl (hobo), Jonne den Hond (viool), Josette Tromp (cello), Eefje Witvliet (altviool) en Jisse Kooij (hoorn). Ze zoeken nog een paar enthousiaste leden wie het ook leuk lijkt om dit te organiseren en zo veel mogelijk mensen mee te krijgen naar de borrel. 

Lijkt het jou leuk om in een van de commissies te zitten? Kijk dan hier in het lijstje welke je het leukste lijkt en stap naar iemand in de commissie toe, want nieuwe leden zijn altijd van harte welkom!


Ben je nog geen lid, maar zou je wel graag met ons mee willen spelen? Geef je dan hier op!

Designed with Mobirise ‌

Web Designing Software