fbpx

Dirigent

Konradin Herzog

Jan Harryvan fotografie

“Het orkest is voor mij het mooiste instrument.” – Herzog

Konradin Herzog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konradin Herzog, geboren in het Zwitserse Winterthur, dirigeert met evenveel liefde en toewijding zowel klassieke, romantische als moderne muziek – van muziek van drie eeuwen geleden tot die van hedendaagse componisten. Hij werkt met bezettingen uiteenlopend van kamerensemble tot groot symfonisch orkest en ook opera’s en multidisciplinaire voorstellingen die muziek, toneel, dans en videokunst combineren, behoren tot zijn repertoire.

Hij begon zijn muzikale carrière als cellist aan de Zürcher Hochschule der Künste en was prijswinnaar van het Charles Hennen Kamermuziek Concours in Heerlen. Na het behalen van zijn Konzertdiplom op cello vertrok hij naar Amsterdam waar hij de bacheloropleiding orkestdirectie bij Lucas Vis aan het Conservatorium van Amsterdam met onderscheiding afsloot. Daarna perfectioneerde hij zijn directievaardigheden tijdens de Nationale Master Orkestdirectie (NMO) bij Jac van Steen, Ed Spanjaard en Kenneth Montgomery aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. Ook volgde hij masterclasses bij onder anderen Sir Neville Marriner, Jorma Panula, Marc Albrecht en Bernard Haitink.

Konradin dirigeerde onder andere het hr-Sinfonieorchester, het Musikkollegium Winterthur, de Festival Strings Lucerne, het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Ulster Orchestra (Belfast), het OSUG (Mexico) en het Nieuw Ensemble Amsterdam. Verder was hij assistent-dirigent van talrijke operaproducties in Nederland en Groot-Brittannië en in die functie werkte hij ook regelmatig bij het NJO. In oktober 2014 maakte hij zijn Nederlands debuut als operadirigent met Benjamin Brittens Owen Wingrave in theater De Veste te Delft.

Konradin is sinds januari 2016 vaste dirigent van het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck te Amsterdam, waarmee hij jaarlijks in het Muziekgebouw aan ’t IJ en Het Concertgebouw optreedt.