Sweelinck najaarsconcerten met Verhey

De najaarsconcerten van het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck staan voor de deur. Op 12 en 16 december speelt Sweelinck in de Geertekerk in Utrecht en de Beurs van Berlage te Amsterdam, met Emmy Verhey!

 

Op het programma staan verschillende Spaans getinte stukken. Als opening speelt het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck de Ouverture in C-klein “Ruy Blas” van Felix Mendelssohn, die hij schreef voor het gelijknamige drama van Victor Hugo over intriges aan het Spaanse hof van Karel II. Vervolgens zal niemand minder dan Emmy Verhey, de ‘grande dame’ van de Nederlandse klassieke muziek, het podium betreden. Zij soleert met het Vioolconcert no. 1 van Max Bruch. Na de pauze wordt Maurice Ravel zijn Rapsodie Espagnole gespeeld. Bij het schrijven van deze muziek werd hij geïnspireerd door de volksliedjes die zijn Baskische moeder voor hem zong in zijn jeugd. Tot slot hoort u de opzwepende klanken van de hedendaagse Mexicaanse componist Arturo Márquez in zijn Danzón no. 2, vernoemd naar de Cubaanse dansstijl van het eind van de 19e eeuw. Het Sweelinckorkest speelt onder leiding van Libia Hernández.