Kaartverkoop van start!

Kaartverkoop van start!

Het is vanaf nu mogelijk om kaarten te bestellen voor de lustrumconcerten in juni!

In het diepst van de Rijn wordt een ring gesmeed, een vervloekte ring die de drager ervan absolute wereldmacht geeft. Wanneer het godenrijk hier lucht van krijgt begint er een lange machtsstrijd gedreven door jaloezie en hebzucht, maar ook door liefde, hoop, en verlangen. Laat je meenemen in de muzikale reis van Der Ring ohne Worte!

UvA-Orkest Jan Pieterszoon Sweelinck
Het Sweelinckorkest werd opgericht in 1878 en is daarmee het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het orkest bestaat uit ongeveer tachtig enthousiaste studenten die wekelijks samen repeteren om concerten te geven op bijzondere locaties in binnen- en buitenland. Dit jaar vieren wij het 140-jarig bestaan van het orkest en zal heel 2018 in het teken staan van feest!

Lustrumprogramma Der Ring ohne Worte
Om dit 28e lustrum te vieren speelt het Sweelinckorkest een bijzonder programma: Der Ring ohne Worte, een bewerking op de vier opera’s van Richard Wagner die samen Der Ring des Nibelungen vormen. De Amerikaanse componist Lorin Maazel comprimeerde dit gigantische werk, dat bij elkaar goed is voor zo’n 14 uur aan muziek, naar een symfonische uitvoering van 80 minuten. Met een bezetting van maar liefst 105 man en bijzondere instrumenten zoals Wagnertuba’s zal het Sweelinckorkest het eerste Nederlandse amateurorkest zijn dat dit arrangement uitvoert, onder leiding van dirigent Konradin Herzog. Daarnaast zal Pepijn Lanen, ook wel bekend als Faberyayo van De Jeugd van Tegenwoordig, op 8 en 13 juni de avond voorzien van een gesproken inleiding. Een feest voor orkest en publiek!


Data en kaarten

8 juni 20:15 – Zuiderparktheater, Den Haag. Klik hier voor tickets

9 juni 16:00 –  NedPhO-Koepel, Amsterdam (besloten).

11 juni 20:15 – NedPhO-Koepel, Amsterdam. Klik hier voor tickets

13 juni 20:15 – Het Koninklijk Concertgebouw, Amsterdam. Klik hier voor tickets

Kaarten voor Vrienden

Als vriend van het Sweelinckorkest bent u zeker van goede plekken bij de concerten. Mail hiervoor naar stichtingvrienden@sweelinckorkest.nl met het gewenst aantal kaarten voor het desbetreffende concert.

Als u ook vindt dat jonge amateurs de kans moeten krijgen om op professionele wijze klassieke muziek te spelen, word dan vriend van het orkest! Dit kan al vanaf € 25,-.