10 redenen om te auditeren bij het Sweelinckorkest


Het Sweelinckorkest zoekt ieder jaar weer nieuwe leden die mee willen spelen met deze fantastische groep getalenteerde studenten. Graag nemen we jou mee in ons enthousiasme voor muziek en spelen we met zijn allen voor volle zalen in Nederland en buitenland. Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar waarom wil jij nou lid worden van het Sweelinckorkest?

1. Sweelinck speelt op hoog niveau uitdagende repertoires.

2. Sinds 2016 staat het orkest onder leiding van de jonge en getalenteerde dirigent Konradin Herzog. Met zijn passie, energie en kennis bereikt hij met het orkest nieuwe muzikale hoogtes.

3. Sweelinck geeft concerten in de mooiste zalen van Nederland. In december spelen we bijvoorbeeld o.a. in de prachtige zaal van het Muziekgebouw aan ‘t IJ en in juni spelen wij onze voorjaarsconcerten op de alom bekende locatie: Het Concertgebouw. Ook geven we de laatste paar jaren elk jaar een extra Intreeweekconcert in Het Concertgebouw in augustus.

4. Om het jaar gaat het Sweelinckorkest op buitenlandtournee, wat zowel muzikaal als sociaal altijd weer een hoogtepunt is. Zo gingen we in 2011 naar Oekraïne, in 2016 naar Berlijn, Krakau en Budapest, en in 2018 op lustrumtournee naar Georgië!

5. Door het jaar heen vinden er leerzame en leuke (samenwerkings)projecten plaats met bijvoorbeeld koren, commerciële bedrijven of andere culturele instellingen. Zo beginnen we in het nieuwe jaar met een samenwerking met het Studentenkoor Amsterdam, en in het voorjaar spelen we samen met het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet.

6. Ook speelt het orkest elk jaar samen met fantastische solisten als Nicolas van Poucke, Tosca Opdam, Emmy Verhey en Caspar Vos.

7. Naast de muzikale uitdaging biedt het Sweelinckorkest een actief verenigingsleven waarbij er wekelijks gezellige borrels en vele feesten worden gehouden, maar ook elegante kamermuziekavonden en gala’s. Daarnaast zijn er ook nog evenementen met andere studentenorkesten samen, zoals de interorkestrale voetbaldag en het interorkestrale gala. Ook zijn er allerlei leuke commissies waar je aan kunt deelnemen: de BuCo voor de buitenlandtournee, de FeCo voor alle gave feestjes, de ProCo voor het programma en de SkmaC voor de Sweelinck kamermuziekavond.

8. Sweelinck is trotse deelnemer aan het European Student Orchestra Festival. We hebben meegedaan aan de edities in 2015 en 2017 en zullen in 2020 weer meedoen, en dan zal het festival plaatsvinden in Amsterdam.

9. Het Sweelinckorkest is verbonden aan de mooiste stad van Nederland: Amsterdam! Zo repeteren we in een prachtige schuilkerk aan de Singel en borrelen we tot de late uurtjes aan het Rembrandtplein. Ook zul je andere prachtige locaties in de stad tegenkomen op feesten en partijen.

10. Ook studenten buiten de Universiteit van Amsterdam mogen auditie doen bij Sweelinck.

Klik hier om te kijken of we jouw instrument zoeken! We zoeken momenteel ook een concertmeester.

Wil je eerst even de sfeer proeven? Kom dan langs op de open repetitie op 14 maart. Het Sweelinckorkest repeteert iedere donderdagavond van half 8 tot half 11 in de Singelkerk te Amsterdam.

Ben je al overtuigd? Je kunt je hier opgeven voor de audities op 16 maart. Als je vragen hebt, mail dan naar: bestuur@sweelinckorkest.nl. We verwelkomen je graag op de open repetitie!