10 redenen om te auditeren bij het Sweelinckorkest

19441885_1207002109410075_2258389263301732488_o
Het Sweelinckorkest zoekt ieder jaar weer nieuwe leden die mee willen spelen met deze fantastische groep getalenteerde studenten. Graag nemen we jou mee in ons enthousiasme voor muziek en spelen we met zijn allen voor volle zalen in Nederland en buitenland. Dit is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar waarom wil jij nou lid worden van het Sweelinckorkest?

1. Sweelinck speelt op hoog niveau uitdagende repertoires.

2. Sinds 2016 staat het orkest onder leiding van de jonge en getalenteerde dirigent Konradin Herzog. Met zijn passie, energie en kennis bereikt hij met het orkest nieuwe muzikale hoogtes.

3. Sweelinck geeft concerten in de mooiste zalen van Nederland. In december spelen we bijvoorbeeld o.a. in de prachtige zaal van het Muziekgebouw aan ‘t IJ en in juni spelen wij onze voorjaarsconcerten op de alom bekende locatie: Het Concertgebouw. Ook geven we de laatste paar jaren elk jaar een extra Intreeweekconcert in Het Concertgebouw in augustus.

4. In 2018 viert Sweelinck zijn 140ste verjaardag. Dit betekent: een lustrum! Ter viering van het lustrum zal er een bijzonder programma worden gespeeld in Het Concertgebouw in juni, namelijk Der Ring ohne Worte van Richard Wagner. Daarnaast zijn er extra concerten, feesten en andere leuke evenementen.

5. In de zomer van 2018 zal er een fantastische lustrumtournee plaatsvinden.

6. Door het jaar heen vinden er leerzame en leuke (samenwerkings)projecten plaats met bijvoorbeeld koren, commerciële bedrijven of andere culturele instellingen. Zo hebben we vorig jaar een radiohoorspel opgenomen voor Radio 4. Ook speelt het orkest elk jaar samen met fantastische solisten als Nicolas van Poucke, Tosca Opdam, Emmy Verhey en Caspar Vos (aankomend programma).

7. Naast de muzikale uitdaging biedt het Sweelinckorkest een actief verenigingsleven waarbij er wekelijks overtuigende borrels en vele feesten worden gehouden, maar ook elegante kamermuziekavonden en gala’s.

8. Sweelinck is trotse deelnemer aan het European Student Orchestra Festival in Leuven. We hebben meegedaan aan de edities in 2015 en 2017 en zullen de volgende editie waarschijnlijk weer van de partij zijn.

9. Het Sweelinckorkest is verbonden aan de mooiste stad van Nederland: Amsterdam! Zo repeteren we in een prachtige schuilkerk aan de Singel en borrelen we tot de late uurtjes aan het Rembrandtplein. Ook zul je andere prachtige locaties in de stad tegenkomen op feesten en partijen.

10. Ook studenten buiten de Universiteit van Amsterdam mogen auditie doen bij Sweelinck.

Klik hier om te kijken of we jouw instrument zoeken!

Wil je eerst even de sfeer proeven? Kom dan langs op de open repetities op 7 en 14 september. Het Sweelinckorkest repeteert iedere donderdagavond van half 8 tot half 11 in de Singelkerk te Amsterdam.

Ben je al overtuigd? Je kunt je hier opgeven voor de audities op 16 of 17 september. Als je vragen hebt, mail dan naar: bestuur@sweelinckorkest.nl. We verwelkomen je graag in het najaar 2017!