Kaartverkoop is van start!

Kaartverkoop is van start!

De kaartverkoop voor de voorjaarsconcerten is van start!

Kodály – Concert voor orkest
Bartók – Hongaarse Schetsen
Bruckner – Symfonie nr. 6

De Oostenrijkse componist Anton Bruckner voltooide zijn Zesde symfonie op 3 september 1881. Daarna veranderde hij er niets meer aan. Uitzonderlijk voor Bruckner. De Zesde was het eerste en enige werk waarmee hij direct na de voltooiing tevreden was. Eind 19e eeuw en begin 20e eeuw schaafden anderen, onder wie Gustav Mahler, wel nog aan het werk. Het Sweelinckorkest zal echter de originele versie uitvoeren. Bruckner deed over deze symfonie de legendarische uitspraak ‘Die Sechste ist die Keckste’ – De Zesde is de brutaalste.

Daarnaast speelt we voor de pauze de Hongaarse schetsen van Béla Bartók. Deze schetsen zijn geïnspireerd op Hongaarse volksmuziek en zullen de vrolijke opening van het concert vormen. Vervolgens wordt het Concert voor orkest van Zoltán Kodály ten gehore gebracht. Kodály was een goede vriend van Bartók en creëerde met zijn Concert een bijzonder werk, dat zowel kenmerken van Hongaarse volksmuziek als van symfonieën bevat.

Koop nu hier je kaarten voor
Maandag 13 juni 20:15, Geertekerk
Dinsdag 14 juni 20:15, Het Concertgebouw