Sweelinck speelt VERZET

Sweelinck speelt VERZET

 

Vrijdag 11 december 20:15 – NedPho-koepel
Zaterdag 12 december 20:15 – Muziekgebouw aan ’t IJ

Borodin – Ouverture Prins Igor
Sibelius – Vioolconcert
Soliste Tosca Opdam
Sjostakovitsj – Symfonie nr. 9


Dmitri Sjostakovitsj schreef zijn Negende Symfonie in opdracht van Stalin. Wat echter de kroon op de Russische overwinning moest worden, werd een kleine, ironische symfonie. Onmiskenbaar een daad van verzet jegens Stalin. In zijn Ouverture Prins Igor vertelt Aleksandr Borodin een heldhaftig krijgsverhaal uit de 12e eeuw met spannende duelscènes en liefdesperikelen.

Tot slot komt het thema ‘Verzet’, de rode draad van dit concert, terug in het Vioolconcert van de Fin Jean Sibelius. Hij schreef het in een tijd dat de Finnen streden voor onafhankelijkheid. De jonge violiste Tosca Opdam, een talent van Nederlandse bodem, brengt samen met het Sweelinckorkest dit prachtige soloconcert ten gehore

Met dit prachtige programma zal onze dirigente Libia Hernández na 6 mooie jaren afscheid nemen van het Sweelinckorkest. Mis haar afscheidsconcerten niet!

Bestel nu de concertkaarten voor NedPho-Koepel op 11 december via http://bit.ly/VERZETNedPho-koepel  of voor het Muziekgebouw op 12 december via http://bit.ly/VERZETmuziekgebouw