Konradin Herzog voor het Sweelinckorkest

Konradin Herzog voor het Sweelinckorkest

Het mooiste instrument is voor mij het orkest- Konradin Herzog

De talentvolle dirigent Konradin Herzog zal vanaf 1 januari optreden als de nieuwe dirigent van het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck. De Zwitser is in juli 2015 afgestudeerd aan de prestigieuze Nationale Master Orkestdirectie.

In zijn nog korte carrière heeft Herzog al voor vele grote beroepsorkest gestaan zoals Musikkollegium Winterthur, NedPho, het Residentie Orkest, het Nationale Ballet en het Noord Nederlands Orkest. Juni 2016 zal hij debuteren met de voorjaarsconcerten van het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck, in onder andere Het Concertgebouw. “Ik was meteen onder de indruk van de vaardigheid om mijn aanwijzingen zeer snel om te zetten in een klinkend resultaat.” aldus de aankomende dirigent. Het studentenorkest uit Amsterdam verheugt zich op de komst van deze jonge en energieke dirigent.

Konradin Herzog is zijn carriere begonnen als cellist aan het Zürcher Hochschule der Künste, te Zwitserland. Hij is een strijker in hart en nieren, maar zijn passie voor dirigeren overwon al vroeg. Al op 17 jarige leeftijd werd hij assistent-dirigent van het conservatorium symfonieorkest in Winterthur. Later is hij naar Amsterdam gekomen om zijn directie-opleiding te volgen. Na een lange sollicitatieprocedure bij het Sweelinckorkest, werd Herzog uitgenodigd voor een proefdirectie. Met dit oudste symfonieorkest uit Amsterdam bleek het gelijk een match te zijn en beide partijen kijken uit naar een intensieve en energieke samenwerking.