Charlotte Janssen in Opium op 4

Charlotte Janssen in Opium op 4

Op woensdagavond 3 juni zal onze soliste Charlotte Janssen te horen zijn op Radio 4 bij het programma Opium op 4! Van 22:30 tot 0:00 uur zal zij een voorproefje geven van onze prachtige concerten 12 en 16 juni. Begeleid door pianist Peter Nilsson zal zij het vierde deel van Mahler 4 zingen, Das Himmlische Leben.  Verder zal zij in Vondel CS, waar het programma opgenomen wordt,  Sehnsucht zingen, één van de drie liederen van Arnold Schönberg die wij tevens zullen uitvoeren. Ook zal zij Ständchen van Richard Strauss zingen.

Charlotte Janssen (1987) zal de beeldschone Schönbergliederen en het laatste deel van Mahler 4 doen weerklinken tijdens deze concertreeks. De sopraan startte in 2008 haar zangopleiding aan het Fontys Conservatorium te Tilburg en in 2014 studeerde ze cum laude af aan de Dutch National Opera Academy te Amsterdam en Den Haag. Ze volgde masterclasses en lessen bij o.a. Dennis O’Neill, Wolfgang Brendel, Nelly Miricioiu, Nadine Secunde en Dame Kiri Te Kanawa.

Het is een genot om naar Janssen te luisteren. Met haar warme stem is deze zangeres ongelooflijk aan de weg aan het timmeren. In het opera- en oratoriumcircuit heeft ze met orkesten samengewerkt zoals het NJO en het Residentie Orkest. Al eerder voerde zij de solopartij in de vierde symfonie van Mahler uit in Het Concertgebouw. Ook voerde ze als soliste oratoria uit als Petite Messe Solennelle van Rossini, Requiem van Verdi en Stabat Mater van Dvorak, in binnen- en buitenland. Op haar operarepertoire staan rollen als Marcellina (Le nozze di Figaro – Mozart), Fiordiligi (Cosi fan tutte – Mozart) Donna Silvia Lombardi (Die stumme Serenade – Korngold) en Female Chorus (The rape of Lucretia – Britten). Dit is de eerste keer dat Janssen zingt met het Sweelinckorkest en wij zijn erg enthousiast over de huidige samenwerking en het repertoire!

Geertekerk 12 juni

Het Concertgebouw 16 juni

CharlotteJanssen

foto © Maurice Lammerts van Bueren