Bernard Haitink nieuwe beschermheer UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck

Bernard Haitink nieuwe beschermheer UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck

Bernard Haitink is de nieuwe beschermheer van het Sweelinckorkest. Haitink treedt hiermee in de voetsporen van onder anderen Yehudi Menuhin en Frans Brüggen.

Libia Hernández, dirigente van het orkest, toont zich zeer verheugd met de betrokkenheid van Bernard Haitink, onder wie zij zelf heeft mogen musiceren: ‘Het is een enorme eer dat Haitink zijn legendarische naam wil verbinden aan dit prachtige, energieke orkest.’

Bernard Haitink, ooit begonnen als violist aan het Conservatorium van Amsterdam, is lange tijd chef-dirigent geweest bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook was Haitink eerste dirigent van het London Philharmonic Orchestra en verkreeg hij in 1991 de Erasmusprijs.