STRIJD! in het Koninklijk Concertgebouw

STRIJD! in het Koninklijk Concertgebouw

BESTEL KAARTEN VOOR STRIJD!
De strijkstokken flitsen als zweepslagen over snaren, stokken dreunen op pauken en noten klinken als schoten uit schallend koper. De muzikanten van UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck brengen strijd, maar ook passie en romantiek met Tchaikovsky, Saint-Saëns en Andriessen.

De revolutionaire rebellie van Saint-Saëns in zijn eerste celloconcert zou later geprezen worden door Shostakovich en Rachmaninov die dit stuk waardeerden als het beste celloconcert ooit. Voorop in de strijd gaat de jonge topcellist Theodor Sink uit Estland, die meerdere prestigieuze prijzen heeft behaald en wordt geroemd vanwege zijn warme klank en natuurlijke expressiviteit. Theodor Sink laat Saint-Saëns’ liefde voor de cello virtuoos tot leven komen.
Kleine clip van Theodor Sink tijdens de repetitie in de Singelkerk:

Het concert wordt geopend met Hendrik Andriessen, die in 1949 het klassieke concept van een ricercare van Bach bevocht door vernieuwende compositie. Laat u vervolgens meevoeren als het orkest uitpakt met de r omantiek in de geliefde vijfde symfonie van Tchaikovsky . Het stuk wordt ook wel Per aspera ad astra (door strijd naar de sterren) genoemd; door een muzikale strijd kan een sfeer van hemels schitterende sterren gecreëerd worden.

UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck, het oudste orkest van Amsterdam, heeft zich geprofileerd als een vernieuwend studentenorkest van hoog niveau. Het orkest speelt in juni 2014 strijdlustige romantische muziek in de Singelkerk en het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Hierna gaat het orkest op een unieke ‘Oostzeetournee’ naar Estland, Finland, Zweden en Denemarken.

Programma:
Hendrik Andriessen – Ricercare
Camille Saint-Saëns – Celloconcert No. 1 (Solist Theodor Sink)
Pyotr Ilyich Tchaikovsky – Symfonie No. 5
Concerten
15 juni 20:15 Singelkerk Amsterdam           14€/8€ (CJP, 65+, student)
19 juni 20:15 Koninklijk Concertgebouw Amsterdam           24€(rang1)/€20,50(rang2)/14€ (CJP, 65+, student)
BESTEL KAARTEN VOOR STRIJD!

Solist Theodor Sink
Theodor Sink