Concerten groot succes!

Concerten groot succes!

Met drie heerlijke concerten op drie prachtige locaties met gevulde zalen is de afgelopen concertreeks een geweldig succes geworden voor Nicolas van Poucke en het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck. Iedereen die de afgelopen concerten geweldig hebben gemaakt, ontzettend bedankt! De reacties waren lovend en bemoedigend voor de volgende 135 jaar. Zeker nadat er in de zaalrepetitie vlak voor een concert in een vol muziekgebouw aan ’t IJ bekend werd gemaakt dat het orkest deze zomer op tournee gaat naar Tallinn, Helsinki, Stockholm/Norrköping en Kopenhagen. Eerst op naar het concertgebouw, dan naar Scandinavië!

Voor de foto’s van dit concert door Wouter Dhert, zie hier.

L1000007

Poster Najaar 2013 CMYK def

Voor het concert op 13 december 20:15 in Geertekerk Utrecht
De kaartverkoop voor 13 december via de site is gesloten. De kaarten zijn nog aan de deur zijn te koop, tussen 19:30 en 20:00 uur. Het concert begint 20:15, daartoe sluit de kassa om 20:00. De zaal is ongeplaceerd dus het is aan te raden om ruim op tijd aanwezig te zijn om uzelf te verzekeren van goede plekken
Bestel kaarten voor het concert op 17 december 20:15, Muziekgebouw aan ’t IJ.

Jong Nederlands talent op het klassieke podium
Pianist Nicolas van Poucke (1992) is een aanstormend talent van Nederlandse bodem. Een bijzondere samenwerking komt in december tot stand: Nicolas van Poucke zal soleren met het Amsterdamse Sweelinckorkest. De ‘Grande Finale’ van het lustrum van het oudste orkest van Amsterdam.

Nicolas van Poucke is een van de meest veelbelovende Nederlandse pianisten. Hij won vele prijzen (Prinses Christina Concours, Steinway Piano concours, Grachtenfestival concours) en heeft reeds zijn debuut CD uitgebracht, die goed ontvangen werd.

Het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck bestaat 135 jaar en is daarmee het oudste symfonieorkest van Amsterdam, maar kent zeker niet de oudste leden. De studenten spelen gedreven klassieke muziek onder leiding van dirigent Libia Hernández. Jonge Nederlanders vinden elkaar in de klassieke muziek in Amsterdam.

Een Nederlandse solist, Nederlandse studenten en ook een stuk van Nederlandse bodem. Cyrano de Bergerac van Wagenaar vertelt muzikaal het ongelukkige liefdesverhaal van de lelijke Cyrano, waarin vrolijkheid, ridderlijkheid en humor een plaats kennen. Het pianoconcert in F van Gerswhin zal gespeeld worden door Nicolas van Poucke. In dit stuk is er muzikale ruimte voor klaaglijke blues, jazzy harmonieën, opzwepende swing, en bovendien een elegant liefdesthema. Het Sweelinckorkest zal daarnaast de Symfonische Dansen van Rachmaninov uitvoeren, waarin de componist met nostalgische melodiën aan het eind van zijn leven terug gaat naar zijn “Russische ziel”. Voor meer uitgebreide programma informatie, zie beneden.

Johan Wagenaar – Cyrano de Bergerac
George Gershwin – Pianoconcert in F (Solist Nicolas van Poucke)
Sergej Rachmaninov – Symfonische Dansen

13 december 20:15, Geertekerk Utrecht (Normaal: €12, Studenten/CJP/65+: €8) Kaarten aan de deur verkrijgbaar
17 december 20:15, Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam (Normaal: €21, Studenten/CJP/65+: €12) Bestel kaarten

Nicolas van Poucke (Foto Merlijn Doomernik)
Nicolas van Poucke

Wagenaar – Cyrano de Bergerac
Wagenaar behoort tot de favorieten van het Nederlandse repertoire klassieke muziek. De vakkundige en levendige orkestraties, geïnspireerd door de romantische muziek van Berlioz, maken de muziek van Wagenaar aantrekkelijk. Cyrano de Bergerac vertelt muzikaal het ongelukige liefdesverhaal van de lelijke Cyrano, waarin poëzie, vrolijkheid, ridderlijkheid en humor een plaats kennen.

Gershwin – Pianoconcert in F (Solist Nicolas van Poucke)
Gershwin neemt ons mee terug naar de ‘Roaring Twenties’, waar hij na de première van zijn stuk Rhapsody in Blue gevraagd werd een pianoconcert te schrijven omdat zijn stijl van componeren met jazz-invloeden een erg groot succes was. Gesyncopeerde ritmes en warme melodieën met ondersteuning van veel koper en slagwerk werden samengevoegd in dit klassieke pianoconcert. In dit stuk is er muzikale ruimte voor klaaglijke blues, jazzy harmonieën, opzwepende swing, en bovendien een elegant liefdesthema. Het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck zal dit bijzondere werk uitvoeren met groot aanstormend Nederlands talent Nicolas van Poucke.

Rachmaninov – Symfonische Dansen
Russische tragedie: het afscheid van een meesterlijke componist. Met nostalgische melodiën keert Rachmaninov aan het eind van zijn leven terug naar zijn “Russische ziel”. De laatste muziek van Rachmaninov heeft veel dreigende en krachtige elementen, maar ook rijke lyrische episodes. Een meeslepend stuk van een Rus, die in de laatste maten in de partituur ‘Halleluja’ schrijft om het zijn einde te markeren.

flyer achterkant