Kaartverkoop van start!

Kaartverkoop van start!

Het is vanaf nu mogelijk om kaarten te bestellen voor de lustrumconcerten in juni! In het diepst van de Rijn wordt een ring gesmeed, een vervloekte ring die de drager ervan absolute wereldmacht geeft. Wanneer het godenrijk hier lucht van krijgt begint er een lange machtsstrijd gedreven door jaloezie en hebzucht, maar ook door liefde, hoop, en verlangen. Laat je meenemen in de muzikale reis van Der Ring ohne Worte! UvA-Orkest Jan Pieterszoon Sweelinck Het Sweelinckorkest werd opgericht in 1878 en is daarmee het oudste symfonieorkest van Amsterdam. Het orkest bestaat uit ongeveer tachtig enthousiaste studenten die wekelijks samen repeteren om concerten te geven op bijzondere locaties in binnen- en buitenland….

Lees artikel →
'Dé complete altvioliste en musicienne'

‘Dé complete altvioliste en musicienne’

Aldus de jury van het Nationaal Altvioolconcours. Tijdens de najaarsconcerten speelt het Sweelinckorkest het prachtige altvioolconcert van William Walton. De soliste is niemand minder dan de getalenteerde Anna Magdalena den Herder. Anna Magdalena den Herder (1988) is opgegroeid in een muzikaal gezin: van haar acht broers en vier zussen zijn er vijf professioneel musicus. Op driejarige leeftijd kiest ze zelf voor de viool. Later schakelt ze over op de altviool omdat naast de klank ook de rol van middenstem in de muziek haar aanspreekt. Anna Magdalena den Herder is cum laude afgestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam, waar zij studeerde bij Marjolein Dispa. Als jong talent was zij aanvoerder bij…

Lees artikel →
Voorjaarsprogramma 2016

Voorjaarsprogramma 2016

Het voorjaarsprogramma van 2016 is bekend! Aankomend voorjaar zal het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck het volgende programma voor u ten gehoren brengen. Béla Bartók – Hongaarse schetsen Marijn Simons – Concert voor (contra)-fagot en orkest Anton Bruckner – Symfonie nr. 6 Marijn Simons zal speciaal voor het Sweelinckorkest een soloconcert voor (contra-)fagot en orkest schrijven, dit in het teken van ‘red-de-fagot’ dit jaar (www.reddefagot.nl). Niemand minder dan Simon Van Holen is onze solist. Maandag 13 juni in de Geertekerk te Utrecht en Dinsdag 14 juni 2016 zullen wij deze mondiale primeur uitvoeren in Het Concertgebouw te Amsterdam. Houd de website in de gaten voor informatie over tickets en andere concertdata.

Lees artikel →
Sweelinck najaarsconcerten met Verhey

Sweelinck najaarsconcerten met Verhey

De najaarsconcerten van het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck staan voor de deur. Op 12 en 16 december speelt Sweelinck in de Geertekerk in Utrecht en de Beurs van Berlage te Amsterdam, met Emmy Verhey!   Op het programma staan verschillende Spaans getinte stukken. Als opening speelt het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck de Ouverture in C-klein “Ruy Blas” van Felix Mendelssohn, die hij schreef voor het gelijknamige drama van Victor Hugo over intriges aan het Spaanse hof van Karel II. Vervolgens zal niemand minder dan Emmy Verhey, de ‘grande dame’ van de Nederlandse klassieke muziek, het podium betreden. Zij soleert met het Vioolconcert no. 1 van Max Bruch. Na de pauze wordt Maurice…

Lees artikel →
Sweelinck speelt 'The Underlying Form'

Sweelinck speelt ‘The Underlying Form’

Op 21 juni speelde het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck in het Concertgebouw een spectaculair trans-Atlantisch programma, met muziek van Dvořák en Bartók. Daarnaast werd een bijzondere opdrachtcompositie getiteld ‘The Underlying Form’ gespeeld, van het componistenlaboratorium “Het Atelier”: Cornelis de Bondt, Yedo Gibson en Jeremiah Runnels. De Universiteit van Amsterdam maakte over dit stuk een mooi filmpje.  

Lees artikel →
Sweelinck speelt Mozart

Sweelinck speelt Mozart

In november zal het Sweelinckorkest het Kamerkoor Con Passione begeleiden in het Requiem van Mozart, onder leiding van Ronald Threels. Daarnaast spelen wij Mozart’s 41e symfonie, ‘Jupiter’. De concerten vinden plaats op 18 november in Oude Wetering en op 25 november in Voorschoten.

Lees artikel →
Programma's 2012 en verder...

Programma’s 2012 en verder…

Onder het kopje “Programma’s” staat nu ook wat het Sweelinck van plan is te spelen ná Berlioz!

Lees artikel →